Skip to content


Culegere de hotarari judecatoresti pronuntate in materia medierii

Culegere de hotarari judecatoresti pronuntate in materia medierii, Editura Universitara, Bucuresti, ISBN 978-606-591-208-3, 2011

Lucrarea “Culegere de hotarari judecatoresti pronuntate in materia medierii” se adreseaza tuturor acelora care sunt devotati justitiei. Justitia, potrivit Constitutiei, se realizeaza de catre instantele judecatoresti. Cu toate acestea modalitatile alternative de solutionare a litigiilor/diferendelor vin in intampinarea unor dificultati pe care instantele jurisdictionale le intampina in infaptuirea justitiei (termenul de solutionare al unei cauze, specializarea judecatorilor in domenii extrem de restranse sau obligarea acestora sa judece, in acelais timp, in domenii diferite etc.).

Lucrarea nu se adreseaza doar mediatorilor, pentru ca acestia nu ajung in aceasta etapa (desi o prefigureaza) ci si magistratilor si avocatilor, intrucat infaptuirea justitiei se realizeaza de toti acestia. In primul rand judecatorii ar trebui sa fie interesati, pentru a judecaa acele cauze dificile si care nu pot fi mediate; avocatii, care doresc ca afacerile clientilor  sa prospere intr-un ritm alert si nu sa fie blocate in instante; nu in ultimul rand mediatorilor: acestia pot arata potentialor clienti o culegere cu exemple clare in care medierea a functionat.
Culegerea de hotarari judecatoresti pronuntate in materia medierii este prima lucrare in materie, si prima carte juridica in acest domeniu – fara tatonari si explicatii psihologice, de tehnica etc – probleme esentiale pentru meseria de mediator – dar secundare in raport cu esenta medierii: infaptuirea (mediata) a justitiei.
         Mihai Sandru

Posted in Bibliografia arbitrajului, Evenimente, Jurisprudenta, Noutati.

Tagged with , .


No Responses (yet)

Stay in touch with the conversation, subscribe to the RSS feed for comments on this post.Some HTML is OK

or, reply to this post via trackback.